En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 16 maj 2011

Den gyllene medelvägen

Av stovarjagaren - 16 maj 2011 18:22

Så då fick vi det bevisat att flytta runt vargar kanske inte var en så bra ide. Carlgren drabbades av panik när storebror i Bryssel blandade sig in i den svenska vargjakten och det började planeras om alla olika möjligheter för att stärka upp det genetiskt ”svaga” vargarna som springer runt i våra svenska skogar.


Flytta vargar som själv vandrat in i Sverige var en ganska enkel lösning och Carlgren tog chansen. Nu ser vi resultatet i den cirkusen. ”Vargen” ville inte stanna kvar på den plats där den släpptes ut. Och alla som har någon form av naturvett kunde räkna ut att ett djur speciellt en ”varg” gillar att springa ganska långa sträckor. Nu håller NVV på att räkna ut hur mycket allt detta kostade oss skattebetalare. Med tanke på hur det ser ut på vår svenska glesbygd med sjukvård, barn och äldreomsorg så vore det intressant att se hur mycket dom har lagt ner på de två ”genetiskt” värdefulla vargar.


Ska vi återgå till frågan om genetiken? För det är det allt handlar om. Våra svenska vargar är som vi vet inavlade. Mer än helsyskon. Politiker och bevarande sidan skriker hela tiden om hur sårbar vargen är. VI MÅSTE STÄRKA UPP VARGSTAMMEN GENETISKT det har man hört några 100 ggr nu under det här två vintrar vi haft vargjakt.


Enligt genetiker och forskare så ska det genetiskt skadade vargarna föda onormalt små valpkullar? Med den enorma utbredda tjuvjakten på varg så borde vi ju lyckats utrota vargen om den nu föder så få valpar? Nej Istället så ökar vargen i en hög fart. Vi måste även nu reglera stammen med licensjakt. Så hur är det nu med det onormalt små valpkullarna? Föder dom få valpar eller har tjuvjakten upphört?

Det andra defekterna kan vara att vargen har ett bettfel eller att någon ryggkota vuxit konstigt. Men i övrigt så är det inte några fel på vargarna. De som sköts under licensjakterna kunde visa upp ett gott välmående. Nån hade en testikel för lite men övrigt var det fina vargar.


Så vad är då problemet?


Politiker har som alltid en gyllene medelväg för att tillfredställa sina väljare och visa upp för övriga världen hur duktig vi är. I vargfrågan har det offrat några få län i Sverige och försöker med alla medel att hålla vargen kvar i dessa län. För i Norr har vi samer och deras renar och i söder har vi för mycket folk som skulle kunna bli drabbad och det vore väll för hemskt? Så valet är ganska enkelt för Carlgren. Mellansverige är ett perfekt ställe för att bedriva en vargavel. För enligt ett regeringsbeslut så ska vi ha varg i Sverige.


Att bli offrad som jägare eller fäbobrukare i Mellansverige blivit måste kännas rent ut sagt förjävligt. Hela den förda rovdjurspolitiken handlar om vargens välmående och inte om människor som nu ska tvingas leva med odjuren. Vargen kommer inte dö ut av någon genetiskt depression. Kanske om 500 år men vem fan lever då? Att nu som regeringen gjort inskaffat licensjakt och ”flyttat” ner rovdjursbesluten på regional nivå är den gyllene medelväg Mellansverige fått. Beslut som Viltvårdsdelegationerna tagit visade sig ju inte betyda ett skit under lojaktbesluten och licensjakten på varg har inte hjälp någon stövarjägare i de drabbade länen. Och flytta in nya vargar fungerar inte heller. Så hur länge ska dagens förda rovdjurspolitik hålla på att förstöra för den svenska landsbygden?




Lyssnar man runt bland drabbade människor så hör man ganska snabbt vilket förtroende de har till Carlgren och de svenska vargforskarna. Ingen tror ett dugg längre på vad det säger eller rapporterar. Allt är en stor lögn och det kommer förbli på det sättet så länge ingen lyssnar på vad drabbade människor vill.

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards